perjantai 14. marraskuuta 2014

Kuala Lumpur, Malesia


Joulu on jo alkanut Kuala Lumpurissa. Joulukoristeita näkyy kaikkialla ja kävin ensimmäisissä joulumyyjäisissä. Kuvassa vanhoista kimonoista tehtyjä laukkuja. Mielestäni ne kaikki on niin hienoja, etten osaa edes rajata tuota kuvaa, ettei vaan mikään laukku jäisi kuvasta pois. Jokaisen laukun sisällä on koodi ja www.mymoniko.com -sivulta voi käydä lukemassa kimonon tarinan. Minun laukkuni on valmistettu vanhasta hääkimonosta.

Facebookissa huomasin, että Malesian suomalaisilla on kävelykierros tällä viikolla - ei kun mukaan! Meitä oli viisi naista, ja Jessika kierrätti meitä DDTI:n torilla ja esitteli vihanneksia ja hedelmiä, antoi kokkaus- ja maustamisvinkkejä ja vei meidät lähikuppilaan ruokamaistiaisille. Nautimme mm. banaanilettuja ja malesialaista maitokahvia, jotka molemmat olivat ihan törkeen makeita. Muuten kyllä ruoka on täällä hyvää, sekoitus malesialaista, thaimaalaista ja intialaista, mutta jälkkärit ja leivonnaiset jäävät syömättä niiden makeuden takia.  Lopuksi vierailimme vielä puutarhalla, josta löytyi mm. ihania orkideoita ja joulutähtiä.

Malesiassa asuu noin 2 500 suomalaista. Lapsiperheitä tänne on muuttanut niin paljon, että nyt tänne puuhataan Suomi-koulua. Ainakin facebookista päätellen porukka on aktiivista, ja tapaamisia ja juhlia tuntuu olevan tiuhaan. Pari päivää sitten kävin Suomen suurlähetystössä. Lähetystön tiloissa Malesian suomalaisyhdistys ylläpitää kirjastoa ja minäkin sain lainata sieltä kirjoja. Kirjat on lahjoituksina saatu eli käytettyjä. Mutta loistava paikka ja loistavaa toimintaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti