maanantai 1. maaliskuuta 2021

 Dar es Salaam, Tansania

























Slipway

Sunnunta-aamuna huomasin, että lauantaina oli maatilamarkkinat Masakissa. Ohi meni, harmi. Täällä Masakissa on katukojujen ja markettien lisäksi myös muutamia pieniä puoteja, joissa on luomua ja lähitilojen tuotteita. Eilen mm. ostin kanttarelleja, jotka oli poimittu Arushasta. Hyviä olivat, kermaisen keiton niistä tein. Heti kun huomasin että tänään (sunnuntaina) on basaari Slipwayssä, lähdin liikkeelle.

Slipwayn alue on meren rannalla, kävelymatkan päässä kotoani. Siellä on "ostari", ehkä basaariksi sitä kutsuisin. Sunnuntain basaari on kuitenkin kirppari ostarin vieressä. Slipwayn ostarilla myydään lähinnä turisteille suunnattua tavaraa; kankaita, vaatteita, koruja, puuveistoksia... Alueella on viehättäviä ravintoloita merenrannalla, kahviloita, matkatoimisto, kirjakauppa, pari hotellia. Harmillisen vähän on asiakkaita ja melkeinpä puolet pienistä liiketiloista on tyhjillään. Täällä on myös palanen hiekkarantaa, joka on harvinaista Darin alueella.

Sunnuntain basaarissa on hyvä tunnelma. Paikalliset myyvät siellä enimmäkseen käytettyä tavaraa, vaatteita ja kodintavaroita. Myös käsintehtyä saippuaa ja aromaattisia öljyjä on tarjolla. Hassua, tuossa ylimmässä kuvassa olevassa kyltissä lukee "Lauantain basaarin alue", vaikka tänään on kyllä sunnuntai. Tai sitten olen ihan sekaisin päivistä.








 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti