torstai 21. maaliskuuta 2019

Chiang Mai, Thaimaa




























Nimmanhaemin road


Kuin olisi tullut Berliiniin tai Amsterdamiin, tai vaikka Brooklyniin, sen verran trendikkäitä, moderneja, uniikkiikkeja Nimmanhaemin katu ja sen varrella olevat liikkeet ja ravintolat olivat. Vaikka Aasia näkyykin kaikkialla, oli se aivan muuta kuin se valtavirta mitä muualla yleensä näkyy; suuria massoja ja halpaa hintaa. Toki hintataso on täällä länsimaalaisille edullinen vaikka Nimmanhemin seutu onkin Chiang Main kalleinta aluetta. Täältä löytyvät nimekkäimmät ravintolat ja kalleimmat asunnot. Kadun päähän on noussut uusi ostoskeskus, Maya. Sieltä löytyvät niin isot kansainväliset brändit kuin pienet paikalliset designeritkin. 

Chiang Mai on yliopistokaupunki ja täällä on paljon nuoria ja persoonallisia ihmisiä. Yllättäen myös pyöräilijöitä on liikenteessä, tuntuu kyllä että henkensä uhalla siellä polkevat. Täällä on suojateitä jalankulkijoille, mutta autoilijat eivät niistä piittaa vähääkään. Liikennevaloja sentään kunnioittavat kohtuullisesti. Chiang Main erikoisuus on songthaewit, punaiset lava-autot, jotka ajelevat ympäriinsä etsimässä ihmisiä kyytiinsä. 20 bahtilla pääset minne haluat, tosin siinä voi vierähtää tovi, sillä kuljettaja muokkaa reittisuunnitelmaa sitä mukaa kun uusia asiakkaita hyppää kyytiin. Eli jos kiirettä ei ole, on songthaewilla mukavaa matkustaa ja samalla tutustua kaupunkiin ja matkakumppaneihin.

Nimmanhaemin kadulla on One Nimman kauppakuja ja ravintolamaailma. Tila on kaunis punatiilisine kaariholvineen ja tunnelmallisine valaisimineen. Viikonloppuisin kauniisti valaistulla aukiolla järjestetään tanssitunteja; swingiä lauantaisin ja salsaa sunnuntaisin. Sekä sisällä että ulkona on modernia taidetta, veistoksia ja graffiteja. Myymälät ovat kauniita ja kahvilat houkuttelevia. Löytyypä täältä myös suomalaisen Suunnon tyylikäs myymälä.

Kadun toisella puolella alkaa illalla käsityöläismarkkinat ja ruokatori. Onpa täällä pari ruokarekkaakin. Tunnelma on nuorekas ja rento, kaukana perinteisistä thaimaalaisista markkinoista. Tuotteet ovat laadukkaita ja kauniita, ja hinnatkin ovat kohdillaan.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti