tiistai 8. syyskuuta 2015

Skoder, Albania

Ehdotin omistajalle uuden kyltin maalaamista, hänen vastauksensa oli, että onhan siellä kyltti. //  I asked the owner if I could make a new sign. He replied that there is already a sign.



Aina uudessa paikassa sitä on intoa täynnä ja haluaa olla avuksi niin paljon kuin mahdollista. Olimme sopineet hostellin omistajan kanssa, että työskentelen viisi tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa, ja työtä vastaan saan majoituksen ja ateriat. Muutaman päivän homma toimikin ihan hyvin, mutta pikkuhiljaa huomasin olevani koko ajan töissä. Jouduin kantamaan vastuuta enemmän, kuin mielestäni oli kohtuullista. Tehtäväni oli alun alkaen hankkia asiakkaita kaupungin keskustassa sijaitsevaan pieneen hostelliin. Sainkin asiakkaita ihan kivasti, mutta ilmeisesti omistaja ei ollutkaan varautunut siihen, sillä hostellissa ei ollut ollenkaan henkilökuntaa. Eli kun vein vieraita hostelliin, jouduin myös opastamaan heitä ja olemaan tarvittaessa paikalla - puhumattakaan siivoamisesta ja pyykinpesusta. Pesuaineitahan siellä ei ollut, meillä oli vain yhdet avaimet, netti ei lupauksista huolimatta toiminut, paikka oli todella likainen.... Mittani täyttyi, kun omistaja rupesi painostamaan minua ja vaati, että tekisin varauksia hänen hostelleihinsa ja kirjoittaisin niistä sitten kiittäviä eli valheellisia arvosteluja nettiin.

Zoya saapuu juuri sopivast paikalle pelastavana enkelinä. Työskentelin hänen hostellissaan vapaaehtoisena Skopjessa ja nyt hän on matkalla Skoderin kautta Ulcinjiin, Montenegroon ja nappaa minut kyytiinsä. Huh, tuntuu helpottavalta päästä täältä pois. Skoder on ihana pikkukaupunki ja Albania on kaunis maa. Ihmiset täällä ovat enimmäkseen todella ihania ja avuliaita - kiitos heille!

* * * 

When you come to a new place, you are full of energy and you want to help your host as much as possible. We had agreed that I work five hours a day, five days a week and I get free accommondation and free meals. Few days that system worked well, but soon I noticed that I´m working all day long. I had to take more responsibility than was fair. My job was to find guests to the small city hostel and I actually did pritty well. Apparently the owner wasn´t prepared to that and there was no staff in the hostel. So, I had to find guests, bring them to the hostel, guide them, be around when needed - and then I had to clean and make laundry too.  There were no washing powder, no keys, internet didn´t work even promised, the place was dirty.... I had enough when the owner started to push me to write false reviews online of his hostels. 

Zoya is arriving just in time. I was volunteering in her hostel in Skopje. She is on her way from Macedonia to Ulcinj, Montenegro and she is coming to pick me up from here. Huh, what a relief to get out of here! Skoder is a lovely small town and Albania is a beautiful country. Most of the people are very kind and helpfull - thanks for them!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti