lauantai 4. toukokuuta 2013


1. Päivä Pokhara –  Nayapul – Ulleri
 
Aamu alkoi tunnin taksimatkalla Nayapuliin, josta check pointin jälkeen alkoi viiden tunnin kävely Ullerin kylään. Matka oli nousua, välillä jyrkempää, välillä loivempaa. Kaikkinensa mentiin ylöspäin 900 metriä eli 2 010 metriin. Ullerin kylään on rappusia kuulemma 3333 kappaletta ja loppumatkasta alkoi jo jaloissa painaa.

Alkumatkan saimme kulkea rauhassa, mutta välillä ohitimme muita turisteja nepalioppaineen ja - kantajineen. Yllätyin, kuinka nopeasti ja suht vaivattomasti kävelin. Matkan varrella näimme myös aasikulkueita tavaralasteineen ja paikallisia (naisia ja lapsia) kunnostamassa polkuja trekkaajia varten. Muuten päivä oli varsin rauhallinen ja saimme kävellä omaan tahtiimme. Sää oli aurinkoinen ja lämmin, eikä varjopaikkoja juurikaan ollut.

Perillä suihku ja lounas, tutustumista kylään. Kylän raitti oli nopeasti kävelty päästä päähän. Taloja Ullerissa oli kymmenisen ja muutama Guest House. Illalla turisteja oli moninkertainen määrä asukkaisiin nähden ja se tuntui aika karulta. Toisaalta paikalliset saavat toimeentulonsa turismista, joten hyvä niin. Illalliseksi nepalilaista perusruokaa, dal bathia ja aikaisin nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti