lauantai 28. elokuuta 2021

 Fuengirola, Espanja


Los Boliches

Nykyään Los Bolichessa taitaa olla Aurinkorannikon suurin suomalaisyhteisö. Aiemmin sanottiin, että täällä voi tehdä kaikkea paitsi syntyä ja kuolla. Mutta nyt kuoleminenkin onnistuu; yhdestä hautaustoimistosta saa jo suomenkielistä palvelua. Huoneistohotelli, jossa asun seuraavat kaksi kuukautta, on saanut lempinimen "Suomen eteläisin vanhainkoti". Alakerrassa on Mercadino, Suomen S-market ja sieltä seniorit kuljettavat ruokaa ostoskärryillä käytäviämme pitkin huoneistoihinsa.

Naapurikorttelissa on kauppa nimeltään KAUPPA Siellä myydään skandituotteita kuten ruotsalaista näkkäriä ja suomalisia karkkeja. Juuri koskaan Suomessa ei tee mieli karkkia, mutta täällä karkkitiskit ovat valtavat ja huutavat ostamaan. Jos karkkihoukutuksen vältinkin, seuraavaksi piti kieltäytyä korvapuusteista ja munkkipossuista. Niitä oli tarjolla seurakuntakodilla, joka taas availee oviaan korona jälkeen. Seurakuntakodilta saa suomalaisia lehtiä, kirjoja ja kahvia. Kulta Mokan jätän suosiolla väliin ja tilaan kahvilassa cortadon tai cafe solon - vahvoja, tummapaahtoisia paikallisia kahveja.

Täältä löytyy useita suomalaisia kahviloita ja ravintoloita. Piipahdin Kardemummassa, joka on alueen vanhin vielä toiminnassa oleva suomalainen ravintola. Muistaakseni se on avattu vuonna 1987. Suomiruokien lisäksi sieltä saa tapaksia ja kylmää tomaattikeittoa eli gazpachoa. Lyhyen matkani varrelle osui myös suomenkielellä tarjottavia kiinteistö-, kauneus-, laki-, retki-, opiskelu-, yms. yms. palveluja. Melkeinpä ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Ja mikä ettei. Sää suosii, tänään oli 34° lämmintä ja merivesikin on varmaan yli 20 asteista.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti